LAVANDA di TOSCANA

Lavanda di Toscana wordt geboren in het hart van de Chianti gebied.

Onze bedrijf cultiveert twee soorten Lavendel in de heuvels van de Chianti tussen Siena en Florence in het hart van Toscane: de Lavandula Officinalis en de Lavandula Hybrida ook wel Lavandino Toscano genoemd.

In de zomer worden de lavendelplanten geplukt en daarna begint meteen het distillatieproces. Het destillatieproces wordt gescheiden volgens de variëteit van Lavendel omdat uit elke variëteit een verschillende etherische olie wordt verkregen, zowel in parfum als in concentraties van actieve ingrediënten.

De etherische olie van Lavandino Toscano is geuriger en rijk aan kamfer, waardoor het zeer geschikt is voor de behandeling van grieptoestanden. Terwijl de etherische olie van Lavandula Officinalis heeft een delicate geur,  maar heeft een veel hogere percentages actieve stoffen, daarom wordt het veel gebruikt in medische en cosmetische producten.

De destillatie vindt plaats door stoomstroom, op een volledig natuurlijke manier met alleen: warmte, stoom en een reeks spoelen om de kostbare druppels etherische olie te verzamelen tijdens de afkoelingsperiode van het extractieproces. Wat wordt verkregen is een pure olie, rijk aan eigenschappen en volledig natuurlijk. In feite kan onze olie worden gedefinieerd als ‘voedsel’ of ook voor intern gebruik.

Waarom de Lavendel in Chianti?

Lavendel is een spontaan geneeskrachtig kruide dat zijn oorsprong vindt rond de Middellandse Zee plaats en het is goed geschikt voor de kalksteengronden die typisch zijn voor Chianti in het hart van Toscane. Ten tijde van de Romeinen werd het voor verschillende doeleinden gebruikt: in parfumerie vanwege zijn delicate en aanhoudende geur, in medische preparaten voor zijn antiseptische en pijnstillende kracht, in tuinen voor de elegantie van de vorm en de schoonheid van zijn bloemen.

In de jaren die volgden werd de teelt en gebruik van Lavendel verlaten om plaats te maken voor meer winstgevende gewassen zoals wijnstokken en olijfbomen, waardoor de belangstelling voor deze prachtige plant afnam, en in de tweede helft van de twintigste eeuw bijna uitstierf was. Vanaf de jaren zestig werd er weer interesse gewekt voor therapeutisch gebruik, dus werden de eerste grote lavendelgewassen geboren die de productie verhoogden en de marketing van lavendel voor de Italiaanse en internationale parfumindustrie begonnen. 

Lavanda di  Toscana is geboren uit de passie om lavendel terug te brengen naar onze heuvels. Sinds het einde van de twintigste eeuw heeft het bedrijf de twee meest waardevolle en typische variëteiten van Toscane gekweekt: de Lavandula Angustifolia en de Lavandino Toscano.

We zijn erin geslaagd om een Lavendel teelt te creëren van ongeveer twee hectare die wordt geteeld in de Chianti gebied tussen Siena en Florence. 

Grazie per il vostro interesse!

Top
X
Chat openen
Goede dag! Heeft u vragen? Stuur ons een WhatsApp en we reageren heel snel!
Hello! Do you have questions?
Send us a WhatsApp and we will respond very quickly!