LAVANDA di TOSCANA

Logo Lavanda di Toscana

Lavanda di Toscana is geboren in het hart van de Chianti gebied.

Onze bedrijf verbouwd twee soorten Lavendel in de heuvels van de Chianti tussen Siena en Florence in het hart van Toscane: de Lavandula Officinalis en de Lavandula Hybrida ook wel Lavandino Toscano genoemd.

Het pluk van de lavendelplanten tijdens de zomer en daarna begint meteen het distillatieproces.
Afhankelijk de variëteit van Lavendel wordt het destillatieproces wordt uitgevoerd.
Elke variëteit heeft verschillende eigenschappen, zowel in parfum als in concentraties van actieve ingrediënten.

De etherische olie van Lavandino Toscano is geuriger en rijk aan kamfer. Het zeer geschikt is voor de behandeling van grieptoestanden.
Terwijl de etherische olie van Lavandula Officinalis heeft een delicate geur,  maar heeft een veel hogere percentages actieve stoffen. Het is veel gebruikt in medische en cosmetische producten.

De destillatie vindt plaats door stoomstroom, op een volledig natuurlijke manier met alleen: warmte, stoom en een reeks spoelen om de kostbare druppels etherische olie te verzamelen. Het resultaat is 100% pure olie, rijk aan eigenschappen en volledig natuurlijk. In feite kan onze olie is gedefinieerd als ‘voedsel‘ of ook voor intern gebruik.

Waarom de Lavendel in Chianti?

Lavendel is een spontaan geneeskrachtig kruide dat zijn oorsprong vindt rond de Middellandse Zee.
Het is goed geschikt voor de kalksteengronden die typisch zijn voor Chianti in het hart van Toscane.

Ten tijde van de Romeinen werd het voor verschillende doeleinden gebruikt: in parfumerie vanwege zijn delicate en aanhoudende geur. In medische preparaten voor zijn antiseptische en pijnstillende kracht. Terwijl in de tuinen vond zijn plek voor de elegant vorm en de schoonheid van zijn bloemen.

De teelt en gebruik van Lavendel voor veel jaren is aan een kant gelaten om plaats te maken voor meer winstgevende gewassen zoals: wijnstokken en olijfbomen, waardoor de belangstelling voor deze prachtige plant afnam.
In de tweede helft van de twintigste eeuw het was bijna uitgestorven.
In de jaren zestig kwam de belangstelling voor therapeutisch gebruik wee op terug.
Daardoor zijn toen de eerste grote lavendelgewassen geboren die de productie verhoogden en begon de marketing van lavendel voor de Italiaanse en internationale parfumindustrie. 

Lavanda di  Toscana is geboren uit de passie om lavendel terug te brengen naar onze heuvels. Sinds het einde van de twintigste eeuw heeft het bedrijf de twee meest waardevolle en typische variëteiten van Toscane gekweekt: de Lavandula Angustifolia en de Lavandino Toscano.

Met trots kunnen we zeggen dat we zijn erin geslaagd om een Lavendel teelt te creëren van ongeveer twee hectare die geteeld zijn in de Chianti gebied tussen Siena en Florence. 

Grazie per il vostro interesse!

Top
X
Chat openen
1
Goede dag! Heeft u vragen? Stuur ons een WhatsApp en we reageren heel snel!
Hello! Do you have questions?
Send us a WhatsApp and we will respond very quickly!