AZIENDA AGRICOLA GRAMINETA

Azienda Agricola Gramineta

AZIENDA AGRICOLA GRAMINETA bestaan sinds einde 1800. Het doel van dit bedrijf is met duidelijke woorden van de eigenaren hierbij verteld…

In 2008 hebben we een nieuwe kelder gebouwd, niet alleen om wijn te maken, maar ook andere producten te realiseren. We hebben bewust gekozen voor een gezonde en (h)eerlijk landbouw met afstand van de grootschalig productie en het gebruik van stoffen die ten koste van de kwaliteit en van onze gezondheid.
Wij geloven in de producten die het land ons geeft en we vragen niets extra.
Op deze manier nemen wij afstand van degene die het land niet respecteren, maar exploiteren.
Door zo te werken is onze productie een investering niet alleen in iets dat lekker is, maar ook in onze gezondheid.

 

De Sangiovese druif is de basis van onze rode en rosé. Het wordt alleen gebruikt of in combinatie met andere druiven om een blend tot leven te brengen.
Deze wijnen kunnen heel goed passen met traditionele Maremmanse gerechten tot modernere gerechten, maar met sterke smaken. Wat ons onderscheidt van andere producties in ons gebied de biologische teelt en de verwerkingsmethode waarmee we het gebruik van sulfieten kunnen verminderen.

Deze methode wordt Sur lie genoemd. Het gaat om een oude methode uit Frankrijk. Lie betekent droesem en de term duidt aan dat de wijn op gist heeft mogen rijpen. Na de alcoholische gisting wordt de wijn
die is uit-gegist niet gefilterd of overgepompt en blijft hij enkele maanden door rijpen op de “lie”, de droesem, die op de bodem van het vat of de roestvrijstalen tank ligt. In die droesem zitten nog resten gisten andere vaste stoffen, die, bij gebrek aan zuurstof, vanzelf gaan fermenteren. Dit resulteert in een vollere en complexe smaak van de wijn.

 

Top
X
Chat openen
1
Goede dag! Heeft u vragen? Stuur ons een WhatsApp en we reageren heel snel!
Hello! Do you have questions?
Send us a WhatsApp and we will respond very quickly!